Schermafbeelding 2021-09-16 om 11.26.48.png

VIEW ON THE WORLDMAP, een veelomvattend project van Annesas Appel
geschreven door KATALIN HERZOG

Katalin Herzog heeft een prachtige en inzichtelijke tekst geschreven over het project View on the Worldmap. 
De tekst is nu te leze op haar blog: kunstzaken.blogspot.com (link in afbeelding)

Ook is deze tekst als zaaltekst te lezen bij de tentoonstelling: Getallen en Patronen bij Galerie Block C en ARTisBOOK in Groningen ban 4 sept t/m 9 okt. 

MODI, 2021
De analogie tussen de zeven kleuren van het kleurenspectrum, de 7 tonen in de muziek en de constructie van weven worden in dit werk aan elkaar gekoppeld en met elkaar verbonden.
De gegevens achter de muziek notatie van de 7 kerktoonladders en de toonsoorten van de kwintencirkel zijn in
een plattegrond op schematische wijze weergegeven.


Elke toon wordt gekoppeld aan een van de 7 kleuren. De akkoorden binnen de toonsoorten worden via het weven met draad op papier in de bijbehorende kleuren weergegeven. (horizontaal de toon, verticaal het akkoord).
Op de ondergrond van het werk wordt op schematische wijze de bijbehorende data vertaald naar beeld; zoals de
positie van de grondtoon, de bijbehorende akkoorden, de toonsoorten, naamsveranderingen binnen de noten, en de horizontale en verticale verbanden.

Modi is een werk op papier dat een combinatie is tussen digitale print en handgeweven stukken van gekleurde draden. Het werk bestaat in zijn totaal uit een plattegrond die verdeeld is in 12 stukken. Elk stuk is 40 x 39 cm. In het totale werk worden de 12 stukken in 3 horizontale en 4 verticale rijen opgesteld.
De oplage van het werk is 2 waarvan het werk 1 maal in het geheel van 12 stukken wordt aangeboden en 1 maal
per stuk.

Op de video zijn 3 van de 12 werken te zien.

VIEW ON THE WORLDMAP

Deze uitgave hoort bij de tentoonstelling: Getallen en Patronen van Annesas Appel 

in Galerie Block C en ARTisBOOK te Groningen. zaterdag 4 september t/m zaterdag 9 oktober 2021.

Met dank aan:  Katalin Herzog, Agnes Scholte, Marinus Augustijn en Henk Woudsma.

Gelijmd en Japans gebonden. Formaat: 20 x 14 cm. Techniek: digitaal geprint. Papier: Epson photo quality inkjet mat 102 grs. Ontwerp en uitgave: Annesas Appel. Jaar: 2021.

uitnodiging rgb.jpg

Annesas Appel: Schriftnotatie

30 november t/m 11 januari 2020

 

In het project schriftnotatie neemt Annesas Appel (1978, Amsterdam) ons mee in haar onderzoek naar de visuele eigenschappen van de letters van het alfabet. Ze ordent de letters op diverse uiterlijke kenmerken en werkt zo toe naar een andere ordening van het alfabet. Ze combineert de gevonden data om een abstract beeld per letter te creëren. 

Het project bestaat uit een box met 23 ‛schriften’ en 2 prints waarin je haar opeenvolgende stappen kan volgen en twee series van elk 26 prints waarop zij de uitwerking van de data met de hand borduurt.


In the scripture notation project, Annesas Appel (1978, Amsterdam) takes us along in her research into the visual properties of the letters of the alphabet. She arranges the letters on various external characteristics and works towards a different order of the alphabet. She combines the found data to create an abstract image per letter.

The project consists of a box with 23 "scripts" and 2 prints in which you can follow her successive steps and two series of 26 prints each on which she embroidered the details of the data by hand.

foto wand.jpg

view on the world map

purchased by Project Moore Advocaten Kantoor B.V. Amsterdam Noord.                                   foto: Irene Feenstra

Schermafbeelding 2018-11-14 om 08.50.39.