top of page

layered landscape

Met de getallenwereld en de 10 kleuren (afgeleid van het Munsell color system) als uitgangspunt zoek ik naar een nieuwe beeldtaal. De bestaande vorm van de getallen worden het basisgrid. Het geeft structuur en tevens ruimte om op voort te borduren; wat gebeurt er als ik ze overlap, welke vormen en kleuren worden zichtbaar? Welk landschap ontstaat in de uitsnijdingen daarvan?

 

In LAYERED LANDSCAPE worden de cijfers 0 t/m 9 over elkaar heen gelegd. Binnen deze opstapeling worden de getallen 00 t/m 99 uitgelicht. Elke print is een ander 2-cijferig getal. Doordat de cijfers ieder een eigen kleur hebben ontstaat een nieuwe mengvorm in de overlappende gebieden. Een uitsnede van deze overlap wordt in borduurgaren horizontaal of verticaal over de print geweven.

Doordat elk beeld wordt geborduurd met een ketting en inslag van verschillende kleur, ontstaat een changeant effect.

Papier: Innova Smooth Cotton Natural White 315 grams.   Print: Digitaal geprint.   Draad: Het dmc borduurgaren is met de hand op het papier geweven.   Formaat: 21 x 29,7 cm.   Editie: De serie is eenmaal in totaal van 100 prints beschikbaar en eenmaal per stuk.   Jaar van uitgave: 2023.

bottom of page